LUF-ordförande vansinnig på Nyheter Idag efter vår artikel

När Nyheter Idag berättar vad som stod på LUFs egen hemsida i morse kallas vi för "nassesajt" av förbundsordföranden Linda Nordlund. Foto: Faksimil luf.se
  • Fredag 20 feb 2015 2015-02-20
E-post

STOCKHOLM Efter att Nyheter Idag berättade att LUF-ordföranden Linda Nordlund försöker spela bort korten om Horayn Shahwaz som försvarade Muslimska Brödraskapet i SVT Debatt är hon nu arg på Nyheter Idag. – Länka till nassesajt för trovärdig källa? Geez, skriver hon på twitter om Nyheter Idag.

Tidigare idag berättade Nyheter Idag om hur LUF-ordföranden Linda Nordlund försöker spela bort korten om Horayn Shahwaz som i SVT Debatt menade att Muslimska Brödraskapet är en demokratisk kraft i mellanöstern. Nordlund hävdade att Shahwaz inte representerade Liberala Ungdomsförbundet trots att Shahwaz så sent som på fredagsmorgonen stod som vice ordförande för LUF Västmanland på Liberala Ungdomsförbundets hemsida.

Förutom det var även Shahwaz på Folkpartiets riksdagslista så sent som för ett halvår sedan i valet 2014. Ändå menar Nordlund att det var fel av SVT att låta Shahwaz representera LUF och Nordlund gick så långt att hon på twitter förklarade att hon inte ens visste vem Shahwaz är.

När personer på twitter hänvisar till den artikel Nyheter Idag tidigare publicerade, där vi förklarar att Nordlund rimligen bör känna till vem Shahwaz är, blir Nordlund arg och slår ifrån sig.

”Länka till en nassesajt”

Trots att Nyheter Idag ägs av en piratpartist och att sajten definierar sig själv som libertariansk och obunden borgerlig, menar Nordlund att det är en ”nassesajt”.

Men Nordlunds utfall mot Nyheter Idag slutar inte där. När twitteranvändaren Tobias Petersson påpekar att till och med en person med bakgrund i hennes eget förbund, LUF, är aktiv på Nyheter Idag vägrar hon ändra uppfattning.

Nyheter Idag har en ansvarig utgivare och är förutom det även frivilligt anslutet till pressetiska systemet. Efter att Nyheter Idag berättade om Shahwaz engagemang i LUF har hennes namn tagits bort från LUFs hemsida. Nordlund förklarade att de håller på att byta hemsida och menar att nuvarande sajt ”uppdateras sporadiskt”. Hon skriver även på twitter att hon inte vet när sajten sist uppdaterades, men Nyheter Idag kan berätta att den uppdaterades strax efter att vår artikel om Shahwaz publicerades på fredagsmorgonen.

Shahwaz ska enligt Nordlund inte längre ha något styrelseuppdrag i LUF, trots att detta så sent som på fredagsmorgonen stod att läsa på deras egen hemsida.

Uppdatering: Nordlund förklarar på twitter att Shahwaz avgick för två år sedan från styrelsen i LUF Västmanland. De har även publicerat en debattartikel där de kritiserar SVT Debatt – den finns att läsa här.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag