LUF vill inte kommentera sitt stöd för antisemiters böneutrop

Foto: Wikimedia commons/LUF
  • Måndag 26 mar 2018 2018-03-26
E-post 180

SVERIGE Växjö moské har avslöjats med att sprida hat mot kristna och judar på sociala medier. Liberala Ungdomsförbundet, LUF, som tidigare försvarade moskéns rätt till böneutrop vill nu inte kommentera huruvida de stöttar en moské som sprider antisemitism.

Liberala Ungdomsförbundet, LUF, skrev den 22 mars en debattartikel där de menar att det är en självklarhet att Växjö moské ska tillåtas ha böneutrop. De följande dagarna uppdagades det att Växjö moské spridit hat mot judar och kristna samt köpt in utbildningsmaterial från Saudiarabien.

En tolk vid namn Bassam Al-Baghdady ligger bakom granskningen av Växjö moské. Al-Baghdady översatte bilder på sociala medier skrivna på arabiska av moskén och avslöjade att det spreds hat mot bland annat kristna och muslimer.

LÄS ÄVEN: Tolk: Växjö moské sprider hat mot kristna och judar på Facebook

LÄS ÄVEN: Efter granskning om antisemitism: Växjö moské förnekar allt och stänger ner sociala medier

När Nyheter Idag kontaktade LUF för ett klargörande om huruvida de står fast vid att en moské som sprider antisemitism bör tillåtas få ha böneutrop bad Elias Collin, presskontakt för LUF, om att få återkomma. Collin svarade att LUF visserligen är emot antisemitism men för religionsfrihet.

LÄS ÄVEN: Liberala Ungdomsförbundet osäkra om antisemitism är anledning nog att stoppa böneutrop

Nu har Elias Collin gett svar till Nyheter Idag om vad LUF tar för ställning kring Växjö moské i en mailkonversation.

”Rörande vårt samtal tidigare idag får du ursäkta att jag svarar en aning sent men nu vill jag förmedla att vi helt vill avböja att både kommentera och att bli citerade hos er.”, skriver Elias Collin, presskontakt för LUF, till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag