LUF vill tillåta incest och nekrofili – men inte HMF: ”Den lagstiftningen skyddar människor”

LUF vill numera göra incest och nekrofili tillåtet. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil luf.se samt Twitter
  • Söndag 21 feb 2016 2016-02-21
E-post 360

STOCKHOLM När ”Liberalernas” ungdomsförbund i Stockholm höll årsmöte togs ett minst sagt annorlunda beslut. Om LUF Stockholm får bestämma ska det vara tilltåtet med både incest och nekrifili. Beslutet väcker inte helt oväntat kritik. ”Antagligen är de som röstar för incest ett resultat av desamma”, skriver en kritiker på Twitter.

Söndagskvällens stora snackis på Twitter har kommit att bli ett beslut fattat av LUF Stockholm om att tillåta sex mellan syskon. Men även sex med döda kroppar ska vara tillåtet, förutsatt att den döda själv har gått med på det innan hen mist livet.

– Förslaget går i princip ut på att vuxna syskon, de som är över 15 år och som vill ska få. Lagen ska inte moralisera, säger Cecilia Johnsson, Liberala ungdomsförbundets ordförande i Storstockholm, till konkurrenten Nyheter24.

När LUF Stockholms ordförande Cecilia Johnson motiverar ställningstagandet för Nyheter24 förklarar hon att LUF är emot morallagstiftning.

– Vi ser det som en morallagstiftning och vi är generellt emot det. Jag tycker inte den här lagen skyddar någon just nu.

Trots att LUF är emot morallagstiftning – Vill behålla lagen om hets mot folkgrupp: ”Den lagstiftningen skyddar människor”

När Nyheter Idag ringer till Johnson för att ställa några snabba frågor hänvisar hon först till Twitter. Men vi hinner med en snabb fråga på temat om morallagstiftning där vi frågar hur LUF ser på lagen om hets mot folkgrupp – en lag som ofta möter kritik då den anses bygga på moral då vissa yttranden är förbjudna i lag.

Men när det kommer till den typen av morallagstiftning ser inte Cecilia Johansson några problem.

– Den lagstiftningen skyddar människor, det går inte att jämföra, säger hon till Nyheter Idag.

Men man skyddar inte människor med ett förbud mot incest eftersom resultatet kan bli inavlade barn?

– Ehhm, nä det tycker vi faktiskt inte… nej det tycker vi inte, säger Johansson.

I sociala medier har beslutet på LUF Stockholms årsmöte väckt kraftiga reaktioner och en het debatt, inte minst på Twitter. En av de som ställer sig kritisk är den liberale debattören Jenny Sonesson som ifrågasätter beslutet om att försöka driva på för en ny lagstifning.

En annan kritiker är ännu fränare. Hen menar att ”antagligen är de som röstar för incest ett resultat av desamma”.

Men det är inte alla som är kritiska. En Twitteranvändare berömmer LUF för beslutet och skriver att ”ni lever upp till ert namn”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag