M i Norrbotten vill ha Ulf Kristersson som partiledare: ”Helt säker på att han aldrig skulle tänka sig att bilda en regering med SD”

Foto: Faksimil Facebook
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post 411

NORRBOTTEN Moderaterna i Norrbotten vill se Ulf Kristersson som ny partiledare. – Jag är helt säker på att han aldrig skulle tänka sig att bilda en regering med Sverigedemokraterna säger Linda Frohm, ordförande för Moderaterna i Norrbotten, till Nyheter Idag. 

Moderaternas länsförbund i Norrbotten vill se Ulf Kristersson som ny partiledare för partiet. Det meddelar de via sin Facebooksida under måndagsmorgonen. Nyheter Idag har talat med Linda Frohm, ordförande för Moderaterna i Norrbotten.

– Vi började med att titta på vilka förmågor vi tror att nästa partiledare behöver ha i det läge som vi befinner oss i just nu. Utifrån det kom vi fram till att vi tycker att Ulf har de förmågorna. Han är väldigt analytisk, väldigt duktig att debattera, han har en sammanhållande personlighet som vi tror kommer behövas både internet och externt nu, säger Linda Frohm, ordförande för Moderaterna i Norrbotten, till Nyheter Idag.

Eftersom det snart är val anser Frohm att nästa partiledare behöver vara känd både i partiet och hos allmänheten.

Det här varit turbulent i Moderaterna den senaste veckan. Internstriderna har utspelat sig inför en öppen ridå, där hälften av partiets länsförbund, inklusive ungdomsförbundet, krävde Kinberg Batras avgång samtidigt som andra hälften uttalade sitt stöd för henne.

– Vi sa så här att vi stöttar henne tills vi har sagt någonting annat.

– Det som hände förra veckan, det måste man nu lägga bakom sig och totalt fokusera på politikutveckling och på att hitta en bra kandidat till ordförande som sen alla måste sluta upp kring.

Många kritiker anser att Moderaterna varit otydliga med vad de vill. Frohm håller delvis med.

– Till viss del. Vi har drivit ett arbete för att utveckla politiken. Det är liksom inget problem med politiken, men en del människor har ju inte upplevt att vi har sagt vad det är vi vill, och då har vi ju varit otydliga, men det menar jag inte ligger på partiordföranden bara utan det ansvaret har ju alla aktiva politiker.

På vilket sätt skulle ni kunna bli mer tydliga då?

– Sluta prata personfrågor, när vi möter väljare så berättar vi vilka lösningar vi har på samhällets problem. Det hoppas jag nu att vi ska kunna göra på ett bra sätt.

Är det något ni diskuterat i Norrbotten, att inleda diskussioner med Sverigedemokraterna?

– För Norrbotten så finns det absolut ingen som helst tanke eller vilja att ha ett samarbete med Sverigedemokraterna. De ligger alldeles för långt ifrån oss politiskt.

Tror du Ulf Kristersson också representerar den linjen eftersom ni har nominerat honom?

– Jag är helt säker på att han aldrig skulle tänka sig att bilda en regering med Sverigedemokraterna

Men med stöd av Sverigedemokraterna då?

– Det tror jag inte, men det får du fråga honom, säger Linda Frohm och skrattar.

Norrbotten är det första länsförbundet att offentliggöra vilken kandidat man stödjer i valet om partiledare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag