M–kommunikatör till Annika Strandhäll: ”Dra åt helvete din hora” – Fick sparken direkt

Delmon Haffo. Pressbild. Foto: Jonna Thomasson
  • Torsdag 17 nov 2016 2016-11-17
E-post

STOCKHOLM ”Dra åt helvete din hora” sade Moderaternas digitala kommunikatör Delmon Haffo i en direktsändning på Youtube till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll(S). Nu meddelar Dagens Nyheter att Haffo blir av med jobbet efter det märkliga utspelet.

På torsdagen gjorde Moderaterna en direktsänd webb-tvsändning på Youtube där partiets digitala kommunikatör Delmon Haffo stod framför kameran. Med en skämtsam ton förefaller Haffo kommentera ett tidigare bråk på Twitter som började med att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll på Facebook ska ha uttryckt att hon funderat på att dra in mäns rösträtt.

Enligt flera Socialdemokrater har Strandhälls kommentar varit ett skämt, om än plumpt sådant. Samtidigt har Haffo fått hård kritik för att han uppmärksammat vad socialförsäkringsministern gav uttryck för. Och i direktsändningen kommenterade han bråket på ett minst sagt uppseendeväckande sätt.

– Jag har en plan för ett svagare Sverige där vi ska vara så jävla PK hela tiden. Annika Strandhäll, det var olämpligt, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete din hora, säger Haffo i ett videoklipp som Expressen publicerar.

I bakgrunden hörs personer skratta efter att Haffo kallat socialförsäkringsministern för ”hora”. Videon har tagits bort från Youtube, men någon hos Socialdemokraterna upptäckte vad Haffo har sagt och sparade ner filmen.

Fick sparken direkt som kommunikatör

Senare under torsdagen meddelade partisekreterare Tobias Tobé att Delmon Haffo har fått sparken från sin tjänst som digital kommunikatör. Han passade även på att framföra en ursäkt till Annika Strandhäll.

– Vi ser väldigt allvarligt på vad som har hänt. Det här är helt oacceptabelt. Den berörda tjänstemannen har med omedelbar verkan fått lämna sin tjänst. Vi kommer också att föra samtal med de berörda medarbetarna, säger Tomas Tobé enligt Dagens Nyheter.

Enligt DN ska en av medarbetarna som närvarade i samma rum vara partiets kommunikationschef Per Nilsson, som även var Haffos närmaste chef.

På twitter har uttalandet i Youtube-sändningen kommit att bli en snackis där även Per Nilsson möter viss kritik, inte minst med bakgrund av en bild han låtit publicera nyligen i sociala medier.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag