M-kritik mot regeringens bäversafari – ”Samhället mår inte bra”

Foto: Bryn Davies/Nyheter Idag
Foto: Bryn Davies/Nyheter Idag
  • Onsdag 20 sep 2017 2017-09-20
E-post 70

SVERIGE Moderaterna ekonomiskpolitiske talesman Ulf Kristersson fortsatte att kritisera regeringens budgetproposition när den debatterades i riksdagen under eftermiddagen.

M-toppen, som väntas ta över partiledarposten nästa helg, anklagade regeringen för att spendera skattemedel på ett ansvarslöst sätt.

– Regeringen rustar sig själv för valår, men de rustar inte svensk ekonomi, sade han och fick applåder av sina partikollegor.

Kristersson refererade bland annat tidigare stats- och finansministern Göran Persson (S) som menar att vidlyftigt spenderande av skattemedel är riskabelt i en högkonjunktur eftersom den ekonomiska situationen snabbt kan komma att försämras.

– Min första grundläggande kritik är alltså det regeringen gör. Regeringen är oförsiktig och satsar allt på att det aldrig kommer bli kris och lågkonjunktur en gång till, sade Kristersson och fortsatte:

– Min andra kritik gäller det regeringen inte gör. I budgeten finns ingen idé om hur jobben ska bli fler, utanförskapet ska brytas eller hur decennier av misslyckad integration ska vändas till sammanhållning. Istället möts vi av ett helt oöverskådligt plotter av subventioner till släktforskning, till elcyklar och bäst: Bolunds bäversafari.

Passningen om bäversafari handlar om att biträdande finansminister Per Bolund (MP) drivit igenom sänkt moms för naturguider som erbjuder bland annat bäversafari, kanotturer och dylika naturupplevelser.

Ulf Kristersson tryckte därefter på frågor som han menar att den rödgröna regeringen inte tar tag i.

– Ekonomin går bra men samhället mår inte bra och exemplen är många. Förlossningsvården är i kris och sjukvårdsköerna växer. Våldtäktsanmälningar hamnar på hög för att morden har blivit så många, sade han.

– I mitt Sverige är en av statens kärnuppgifter att lösa mord och att jaga våldtäktsmän.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag