M-ledarens attack på Åkesson: Han är svarslös och ansvarslös

Foto: M-stämman Youtube/Nyheter Idag
  • Lördag 17 okt 2015 2015-10-17
E-post 581

POLITIK Moderaterna kommer inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Det slog Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra fast under lördagen. – När frågorna blir konkreta står Jimmie Åkesson där lika svarslös som ansvarslös, hävdade hon.

Efter att till rungande applåder under Moderaternas partistämma idag ha jämfört regeringen med Musse Piggs, Långbens och Kalle Ankas ”husvagnssemester”, som brukar visas i TV på julafton, gick Kinberg Batra till attack mot SD:

– Vet ni vad som skiljer en problemlösare från en populist? Den ena pekar på problem och föreslår lösningar, den andra pekar på problem och pekar finger.

– För Sverigedemokraterna är det alltid någon annans fel. Det är medias fel, det är invandrarnas fel och det är lätt att klaga. Det är lätt att peka ut syndabockar, men det löser ingenting. Vad vill de själva? Hur ska de som fastnat i det nya utanförskapet få jobb när det inte finns en integrationspolitik?

Därefter gjorde Anna Kinberg Batra klart att det inte kommer bli aktuellt med ett samarbete med SD.

– När frågorna blir konkreta står Jimmie Åkesson där lika svarslös som ansvarslös, sade hon.

– Vår uppgift är att leda Sverige till att bli ett av världens starkaste samhällen även under och efter de oroliga tider vi går igenom nu. Den uppgiften kan inte lösas tillsamnans med, eller varande beroende av, ett parti som arbetar för motsatsen.

Hon gjorde även klart att Moderaterna inte kommer försöka fälla regeringen. Istället kommer den rödgröna regeringen sitta kvar med med passivt stöd från M.

– Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Snart kommer vintern, och den kan bli lång, hård och kall och det dröjer tills våren kommer. Men hörrni, valet förra hösten, det börjar bli dags att vi lägger bakom oss, sade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

Favorit i repris från förra helgen:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag