Moderater vill sätta in militär i Sveriges utsatta förorter – ”I krig använder man sig av samhällets totala resurser”

Foto: Försvarsmakten
Foto: Försvarsmakten
  • Fredag 20 okt 2017 2017-10-20
E-post 3449

SVERIGE Sätt in militär i Sveriges utsatta förorter. Det kräver ett flertal moderater i en motion som lämnats in till riksdagen. Stockholm direkt var först med att rapportera om motionen.

”I vissa delar av vårt land gäller inte svensk lag. Södra Rosengård, Tensta, Rinkeby, Husby, Vivalla, Ronna, Araby, Tjärna Ängar, Biskopsgården, Bergsjön, Hallunda/ Norsborg, Skäggetorp med flera. Listan kan göras längre. För en tid sedan har polisen dessutom utökat listan över antalet områden i utanförskap.”

Så inleds motionen som undertecknats av tjugo moderata riksdagsledamöter. Motionen fortsätter sedan:

”I dessa områden styr kriminella gäng. De är beväpnade och begår brott. Många unga i dessa områden ser upp till dessa kriminella gäng och tyr sig till dem som ett alternativ till arbete och utbildning för att göra karriär. Dessa gäng kommer att fortsätta att expandera i område efter område tills någon stoppar dem. Det är nödvändigt att något måste göras omedelbart.”

De tjugo moderata politikerna vill bryta trenden genom att låta militär, under ledning av polisen, ta över vissa av polisens arbetsuppgifter i de utsatta områdena. Bland annat handlar det om upprätthållande av allmän ordning och bevakningsuppgifter.

Tanken är att på så sätt avlasta polisen så de kan lägga mer resurser på att utreda brott och gripa gängledare för att stoppa brottsutvecklingen.

På sin blogg skriver moderaten Mikael Cederbratt, en av dem som undertecknat motionen, att Sverige befinner sig i krig.

”Det är absolut nödvändigt att göra något, för dessa gäng är som cancersvulster i vårt land, och det brådskar. Min absoluta uppfattning är att vi, Sveriges nation, skall FÖRKLARA KRIG mot de kriminella gängen

I krig använder man sig av samhällets totala resurser”, skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag