Macheteattack i Varberg – ung man svårt skadad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 15 sep 2019 2019-09-15
E-post 5208

VARBERG Under natten till söndagen blev en 19-årig man attackerad och svårt misshandlad av ett gäng i Varberg. Bland annat blev han huggen med en machete – en sorts lång och bredbladig kniv.

Aftonbladet rapporterar att polisen larmades av ett vittne strax efter midnatt. Man ryckte ut och fann 19-åringen svårt misshandlad men vid medvetande.

– Han var blåslagen, hade fått ett kraftigt hugg i armen med en machete och hade en skärskada över bröstkorgen. Det är allvarliga skador, men inte livshotande, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Vittnen uppger att mannen attackerades av fem gärningsmän som var delvis maskerade. Dessa försvann sedan från platsen och tidigt på söndagsmorgonen var de fortfarande på fri fot.

– Ingen är gripen, men vi har lite att gå på. Det finns vittnesiakttagelser, säger Andreas Odén.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag