Macron i blåsväder efter att ha poserat med rånare i Karibien

Den kritiserade bilden. Bild: Skärmdump Twitter.
  • Tisdag 2 okt 2018 2018-10-02
E-post 317

SAINT MARTIN/PARIS Frankrikes president Macron kämpar med vikande opinionssiffror och en image som okänslig och arrogant. Men presidentens senaste försök att knyta an till folket genom att posera med två unga män för en selfie riskerar att slå fel, då den ena mannen ger kameran fingret och den andra var dömd för rån. 

Frankrikes president Emanuel Macron kritiseras nu hårt av bland andra Marine Le Pen efter att han under sitt besök på den karibiska ön Saint Martin poserade med två unga män för en selfie, rapporterar Telegraph. Den ena mannen ger kameran fingret, medan den andra mannen, enligt uppgifter som bekräftats av Macron själv, var dömd för rån.

– Sluta ställa till problem. Din mor förtjänar bättre, sade Macron till den unge mannen med anledning av uppgiften.

Till sitt försvar sade Macron att bilden tagits ur sitt sammanhang, och att han ”älskar alla republikens barn, vilka rackartyg de än ställt till med”.

Läs även: Macron pressar Storbritannien till att ta emot fler migranter

Macrons popularitetssiffror har sjunkit sedan valet, och är nu nere på 30 procent, lägre än hans djupt impopuläre företrädare François Hollande, som inte ens ställde upp för omval. Flera av Macrons möten med allmänheten har gett intryck av elitism och arrogans, skriver Svenska Dagbladet i en analys. Bland annat sade Macron till en arbetslös tjugofemåring att han hade sig själv att skylla under ett öppet hus i Elyséepalatset.

– Om ni bara är motiverad finns det arbete. På hotell, restauranger, byggbranschen, det finns inte ett ställe jag besöker där de inte söker folk, sade Macron till den arbetslösa mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag