Mad Max på riktigt – här slåss kurderna mot ISIS med hemmagjorda stridsvagnar

  • Måndag 29 sep 2014 2014-09-29
E-post

KURDISTAN Här är de hemmabyggda stridsvagnarna som ska knäcka ISIS framfart vid kurdistans gränser. – Det ser ut som ett medeltida belägringsvapen, skriver användaren Percy på Twitter

Striden mot islamistiska ISIS har pågått för fullt de senaste månaderna. Den kurdiska motståndsrörelsen Peshmerga har uppmärksammats för sitt mod och sin stridsvilja. I kampen för att vinna kriget är alla medel tillåtna, i varje fall alla sorters fordon. Traktorer, lastbilar och hemmabyggen, allt är användbart. Ju mer fantasifullt det blir desto mer liknar det en dystopisk framtidsfilm i stil med Mad Max.  I brittiska DailyMail har man samlat några av de mer fantasifulla kreationerna.

Medeltiden eller A-team?

Kreativiteten är nödvändig och väcker många olika associationer. Användare på Twitter spekulerar om vad de olika föremålen kan tänkas föreställa.
De ser ut som medeltida belägringsvapen, skriver Percy

Mer som A-team, påpekar Thomasb881

Mer som draken använda i Dr No(den första Bondfilmen reds anm), skriver Simon

Under tidningsartikeln finns det dock de som inte tar lika lätt på saken

– Hänvisningarna till Mad Max och A-team är förolämpande. Dessa stackars människor försöker desperat försvara sig för att undvika att bli slaktade, ändå drar ni till med skämtsamma referenser? Jag skäms över er, kommenterar Simone i Daily Mails kommentarfält.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag