”Madonnas karriär är 100 procent retro nu” Bard om att Madonna åker till Eurovision i Israel

Bild: xiquinhosilva/Wikimedia Commons
  • Onsdag 10 apr 2019 2019-04-10
E-post 14

Enligt uppgifter kommer Madonna uppträda med två låtar på Eurovision Song Contest. Arrangörerna har ännu inte bekräftat världsstjärnans uppträdande. Flera svenska kulturprofiler har krävt en svensk bojkott av tävlingen som äger rum i Israel, men enligt Alexander Bard är det inget politiskt ställningstagande från Madonna. 

Madonna ska uppträda med två låtar på Eurovision Song Contest i Israel, rapporterar BBC. Uppgifterna bekräftas av världsstjärnans pressteam och promotorn Live Nation Israel, som säger i ett uttalande att uppträdandet kommer vara ”historiskt och hysteriskt”.

EBU som organiserar Eurovision tonar dock ned uppgifterna.

– Inga slutgiltiga beslut har fattats, inga överenskommelser har undertecknats, sade EBU i ett uttalande till BBC.

Jerusalem Post har tidigare rapporterat att arrangörerna ställt sig tveksamma till ett av Madonnas låtval.

”Kanske kontroversiellt inom den svenska vänstern. Men knappast bland bögar i USA”

Alexander Bard är inte överraskad över Madonnas beslut att delta i Eurovision.

”Madonnas karriär är 100% retro nu. Hon borde åka till Las Vegas som Cher och Celine Dion. Eurovision är nog ett steg på vägen dit”, skriver Bard till Nyheter Idag.

I Sverige har Eurovision Song Contest blivit en politisk stridsfråga, då 171 svenska kulturarbetare krävt att Sverige bojkottar festivalen.

Läs även: Replik till de 171 kulturarbetarna som vill bojkotta Israel

En insamling till stöd för svenskt deltagande i Eurovision, initierad av Bard, Aron Flam och Hannah Berlin, har i skrivande stund över 4500 undertecknare.

Men enligt Bard ska Madonnas uppträdande inte ses som ett politiskt ställningstagande.

”Hennes uppträdande är kanske kontroversiellt inom den svenska vänstern. Men knappast bland bögar i USA där hennes kommande Las Vegas-publik finns. Madonna har ändå ingen chans att bli politiskt korrekt i efterhand” skriver Bard.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag