Madsen erkänner: Jag dumpade Kim Walls döda kropp i havet

Kim Wall. Foto: Tom Wall via polisen
Kim Wall. Foto: Tom Wall via polisen
  • Måndag 21 aug 2017 2017-08-21
E-post 0

DANMARK Den svenska journalisten Jim Wall är död och hennes kropp har sänkts i havet utanför danska kusten. Det har den dråpmisstänkte ubåtskaptenen Peter Madsen erkänt.

Polisen i Köpenhamn gick strax före lunch idag ut med ett pressmeddelande där man redogjorde för nya omständigheter kring Kim Walls försvinnande.

”Den häktade har förklarat för polisen och domstolen att det inträffade en olycka ombord som vållade Kim Walls död och att han följaktligen begravde henne till sjöss på en odefinierad plats i Køgebukten. Köpenhamns polis kan vidare informera om att den preliminära häktningen för dråp kvarstår. På grund av förundersöknings­sekretessen kan ingen ytterligare information lämnas”, står att läsa i pressmeddelandet.

Svenska och danska sjöfartsmyndigheter har tagit fram en färdrutt för Madsens ubåt Nautilus UC3 natten till 11 augusti i år. Rutten går endast i danskt farvatten i södra Öresund och norra och västra Køgebukten söder om Köpenhamn. Området söks nu igenom med hjälp av bland annat dykare och sonar.

Den danska psykiatrikern Henrik Day Poulsen säger till BT att Madsens förklaring mycket väl kan stämma. Han kan ha drabbats av panik och då beslutat sig för att göra sig av med svenskans kropp istället för att larma myndigheterna.

– Folk kan göra väldigt dumma saker när de hamnar i en situation där de får panik, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag