Magdalena Andersson kräver att få se Jimmie Åkessons hemliga lista

Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Socialdemokraterna/pressbild
  • Lördag 24 mar 2018 2018-03-24
E-post 2797

SVERIGE Tidningen Sydsvenskan rapporterar att SD-ledaren Jimmie Åkesson förbereder en kravlista gentemot M-ledaren Ulf Kristersson ifall SD ska stödja en Alliansregering. Nu kräver finansminister Magdalena Andersson (S) att kravlistan offentliggörs. ”Ulf Kristersson måste se till att listan blir offentlig så att väljarna kan bedöma vad en röst på moderaterna egentligen innebär”, skriver hon på Facebook.

Den politiska temperaturen ökar allt mer och årets valrörelse väntas bli extra spännande på grund av det parlamentariska läget. Om dagens opinionsmätningar står sig kan varken de rödgröna eller Alliansen nå egen majoritet vilket befäster Sverigedemokraterna med en i praktiken absolut vågmästarställning. De flesta bedömare tror att SD kommer stödja en Alliansregering, men det är inte helt säkert.

Tidningen Sydsvenskan berättar att SD förbereder en kravlista mot Moderaterna, en lista som blir aktuell efter valet om Alliansen ska kunna räkna med SD:s stöd.

– Vår strategi nu är röstmaximering. Att bli så stora att vi kan tvinga oss till ett inflytande, säger Åkesson till tidningen.

Magdalena Andersson kräver att listan blir offentlig

Nyheten om en kravlista mot Moderaterna har inte gått finansminister Magdalena Andersson (S) förbi. I en uppdatering på Facebook kräver hon att listan ska offentliggöras och hon riktar kravet mot Ulf Kristersson.

”Väljarna har rätt att få se den hemliga listan innan valet. Ulf Kristersson måste se till att listan blir offentlig så att väljarna kan bedöma vad en röst på moderaterna egentligen innebär”, skriver hon.

Och Andersson tar SD på orden om att inte släppa fram Alliansen utan krav om att SD också ska få igenom sin politik.

”Nu finns det all anledning att skärskåda SD och vad de egentligen vill göra med Sverige. Den som tror att Sverigedemokraterna tänker vara dörrmatta åt Moderaterna utan att få komma in i maktens rum måste tänka om”, avslutar Andersson på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag