Magdalena Andersson om SD: ”Ett extremt högerparti med rötterna i nazismen”

Foto: Anders Löwdin/Socialdemokraterna
Foto: Anders Löwdin/Socialdemokraterna
  • Onsdag 20 sep 2017 2017-09-20
E-post 2531

SVERIGE Sverigedemokraterna är ett ”extremt högerparti med rötterna i nazismen”. Det upprepade finansminister Magdalena Andersson (S) under eftermiddagen idag när regeringens budget debatterades.

Utspelet kom som replik på kritik som Moderaterna ekonomiskpolitiske talesman Ulf Kristersson framförde mot den rödgröna statsbudgeten.

Först anklagade statsministern Moderaterna för att vilja bedriva en politik som leder till ”ökade klyftor och underskott i statsfinanserna på 60 miljarder kronor”. Därefter menade hon att partiet gjort två omprövningar sedan Kristersson tagit plats i M:s partistyrelse.

– Ett: Moderaterna vill nu samarbeta med ett extremt högerparti med rötterna i nazismen. Två: Man vill bryta sönder den svenska arbetsmarknads­modellen genom att riksdagen ska lagstifta om att sänka människors löner. Tre: Man vill tillsammans med Sverigedemokraterna överge den ordnade budgetprocessen, sade hon.

Andersson anser även att Moderaterna hotar regeringen med misstroende­förklaringar för att få igenom skattesänkningar. De båda partierna är oense om hur budgetprocessen ska bedrivas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag