Magdalenas misstag – gratulerade fel person

Bild: Simon Dawson/No10 Downing Street/OGL 3/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 6 sep 2022 2022-09-06
E-post

På måndagen stod det klart att Liz Truss kommer bli ny partiledare för Tories och ny brittisk premiärminister efter Boris Johnson. Och Sveriges statsminister var snabbt ute för att gratulera sin nya kollega på Twitter.

Problemet var att statsministern gratulerade fel person. I inlägget angavs twitterkontot för en Liz Trusell, som har @LizTruss som så kallad ”Twitterhandle”.

Liz Trusell fann sig emellertid snabbt. ”Ser fram emot ett besök snart. Gör i ordning köttbullarna” skrev Trusell tillbaks.

Den svenska statsministern var inte den enda som tog fel på person. Flera andra twitterkonton skrev inlägg om den nya toryledaren som riktade sig till Liz Trusell. Ingen av samma dignitet som Sveriges statsminister dock.

Kontot SwedishPM har sedan dess raderat den ursprungliga, felaktigt adresserade tweeten och skrivit en ny, som gratulerar den riktiga Liz Truss.

Läs även: Boris Johnson avgår

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag