Magnus Carlsson och Jens Ganman släpper ny film – ett värdegrundslavemang: ”Så att det blir rätt!”

Foto: Youtube/Magnus Carlsson
  • Måndag 27 aug 2018 2018-08-27
E-post 2793

Fatemeh Khavari, Henrik Arnstad, Henrik Schyffert, Fredrik Reinfeldt, Anne Ramberg, Annie Lööf, Donald Trump och Jerzy Sarnecki. Katerina Janouch, Stefan Löfven och Hanif Bali. Det är bara några av de kända namn som passerar revy i den halvtimme långa episodfilm som regissören och animatören Magnus Carlsson har skapat tillsammans med författaren Jens Ganman.

Filmen har plockats ner från Youtube efter några timmar. Nu finns den istället på följande sida:

Alternativ länk

Han är kanske mest känd för serien ”De tre vännerna och Jerry” och för videon till Radioheads ”Paranoid Android”. Nu har Magnus Carlsson gjort en satirisk betraktelse över samtidens Sverige ihop med Jens Ganman. Som berättarröst i filmen hörs psykiatern och författaren David Eberhard.

Många citat känns igen i filmen – ”det handlar om baaaaaaarn” är ett sådant. Stefan Löfvens ”Mitt Europa bygger inga murar” är ett annat. Fatemeh Khavaris ”Alla dör” är också med.

På filmens Kickstarter-sida (crowfunding) skrev Jens Ganman och Magnus Carlsson så här om filmprojektet när man drog igång i vintras:

KAMRATER! För ett halvår sen fick Jens Ganman och Magnus Carlsson audiens på SVT för att pitcha idén om en halvtimmes hänsynslös samhällssatir. Lagom till valrörelsens slutspurt. SVT verkade väldigt entusiastiska. De bjöd på kaffe och nickade med stela leenden när vi sa att det svenska etablissemanget behöver ett ordentligt värdegrundslavemang. Sen dess har vi inte hört av dem men vi tolkar det som att de ändå tänker stötta och köpa in filmen. Vi vet att public service har en väldigt mager budget på bara +7 miljarder kronor och att Sorans och Schyfferts teveserier måste gå före sånt här (för att inte tala om SVT Opinion så att Belindas kompisar har en plattform att marknadsföra sig). Men vi tänkte göra så här: vi crowdfundar filmen och så hjälper ni – folket – till med de pengar som krävs. Så kan SVT i efterhand köpa in en film som även kommer att driva hejdlöst med dem själva! Jaaaaa!!! Win-win!!

En till alternativ länk

Originallänk till Youtube:

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag