Malmö betalade för konsert – krävde att enhörning visades

Bild: Pressbild Malmö Stad/Ali Jehad.
  • Måndag 7 aug 2023 2023-08-07
E-post

På fredagen spelade Swedish House Mafia, som hade flera stora hits på 10-talet, på Big Slap-festivalen i Malmlö. Swedish House Mafias konsert livesändes på internet till en kostnad på 300 000 kronor, en kostnad som Malmö stad stod för, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

I gengäld krävde staden att den omdiskuterade enhörningen Uni, som kostade staden 900 000 i samband med World Pride 2021, ska synas i publikhavet.

– Det är välspenderade pengar, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S) som var ordförande för tekniska nämnden när enhörningen togs fram, till SVT Nyheter Skåne.

– Vi lever i en tröttsam samtid, där människor antingen ska indoktrinera varandra eller bränna böcker. Då tycker jag det är viktigt att vår stad står upp för något annat.

Schönström säger till SVT att han hoppas att enhörningen kommer att ”reta hatarna”.

– Det är bra att den väcker reaktioner. Den ska göra människor som bor i Malmö och människor som står för alla människors lika värde stolta. Och den får gärna reta hatarna

Läs även: Malmö lägger 900 000 på regnbågsfärgad enhörning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag