Malmö stad svarar om virala ”dansvideon”

Foto: Jorchr/Wikipedia
  • Torsdag 29 Nov 2018 2018-11-29
E-post 59

MALMÖ Nej. Det är inga anställda från socialtjänsten från Malmö kommun som syns i en video som plötsligt blivit viral i sociala medier. UPPDATERAD.

I klippet syns en grupp kvinnor i en ringdans, utrustade med diverse blås- och slaginstrument. En uppgift gjorde gällande att personerna var anställda på Malmö kommuns socialtjänst.

”Detta är Malmö kommuns socialsekreterare som håller menscertifierat möte”, var en uppgift.

Nyheter Idag beslöt sig för att kontrollera uppgiften och kontaktade Malmö kommun med frågan om personerna i videoklippet var anställda på Malmö kommun.

”Vi har nu undersökt videon med samtliga chefer hos oss och kan konstatera att den innehåller inga personer som arbetar på socialtjänsten i Malmö stad”, svarar Alma Tabak, presskommunikatör i ett mejl.

Kvinnorna i filmen tillhör den österrikiska organisationen ”Omas Gegen Recht” (Farmödrar Mot Höger). En aktivistisk grupp som engagerat sig för migranter.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag