Malmö vill hålla konferens om antisemitism: ”Vi har problem”

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: News Øresund - Johan Wessman
  • Tisdag 12 feb 2019 2019-02-12
E-post 678

MALMÖ År 2020 planerar regeringen att hålla en internationell konferens mot antisemitism, och Malmö stad har anmält sitt intresse att arrangera evenemanget. – Vi vet att vi har problem, säger kommunstyrelsens ordförande.

För snart 20 år sedan höll dåvarande statsminister Göran Persson (S) en liknande konferens mot antisemitism i Stockholm, och år 2020 ska det alltså ske igen. Den här gången har kommunledningen i Malmö ansökt om att få arrangera evenemanget, rapporterar P4 Malmöhus.

– Frågan är fortfarande sorgligt aktuell och när Sverige nu ska arrangera en konferens igen vill visa att vi gärna står värdar, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till P4.

Läs också: Ann Heberlein: Den svenska antisemitismen – en skamfläck

Radioreportern frågar om attentaten mot judar och synagogan i Malmö har haft betydelse för kommunens ansökan.

– Det är klart att det spelar roll att vi vet att vi har problem och att vi måste fortsätta jobba med frågorna, att vi aldrig blir färdiga. Vi har byggt upp ett nära samarbete med bland annat Judiska församlingen, för att vi ser att det behövs, och jag har också varit i kontakt med företrädare för församlingen som säger att det här vore välkomnat.

Läs även: Förintelseforskare: Bemöt judehatet – även om du kallas islamofob

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag