Mamma överlämnade tågrånare till polis

Bild: Chicago Metra Police
  • Måndag 21 feb 2022 2022-02-21
E-post 134

På tisdagen rånades konduktören på ett pendeltåg i Chicago av en maskerad man beväpnad med en pistol. Men efter att polisen släppt övervakningsbilder på rånaren, kände hans mamma igen honom, och överlämnade honom till polis, rapporterar CWB Chicago.

Den misstänkte rånaren har identifierats som  Zion Brown, 18 år gammal, tidigare ostraffad och student på Loyola University i Chicago, dit han enligt sin försvarare gick på lektion efter rånet.

Rånbytet blev 110 dollar, och enligt Brown var pistolen var en luftpistol som han slängde efter rånet. Enligt Browns försvarare ska motivet till rånet ha varit att han var hungrig och behövde köpa mat, och han vädjade till domare Maryam Ahmad att sätta en borgenssumma.

Ahmad sade att hon själv varit hungrig men aldrig rånat någon för det, och beslöt att Brown ska hållas utan borgen fram till rättegången den 4 mars.

Läs även: Gymnasieelever knivrånade under pågående lektion

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag