Mammagate: Bengtzboe lämnar politiska uppdrag efter bostadsskandalen

Foto: riksdagen.se
  • Söndag 21 apr 2019 2019-04-21
E-post 728

Uppdraget som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet och som talesperson för Moderaterna i arbetsmarknadsfrågor blir nu vakanta. Detta efter att riksdagsledamoten Erik Bengtzboe (M) lämnar dessa efter en uppmärksammad skandal om hans mammas fritidshus och huruvida Bengtzboe bor där eller inte.

Det var Aftonbladet som först avslöjade att den moderata riksdagsledamoten Erik Bengtzboe tagit emot 158 000 kronor i bidrag för ett bostadsupplägg. När tidningen granskade saken närmare fann de flera märkliga omständigheter.

Själv hävdade Bengtzboe att han bor permanent i ett fritidshus, men flera omständigheter talar för att den uppgiften inte stämmer. Bland annat har Bengtzboes mamma, som äger fritidshuset, i dokument till kommunen uppgett att huset ej används för permanent boende. Aftonbladet avslöjade även att ingen sophämtning fanns under vinterhalvåret.

Själv hävdar Bengtzboe att han trots detta ändå bor i det lilla fritidshuset.

Lämnar politiska uppdrag

Under söndagen meddelar politikern att han nu lämnar uppdraget som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet samt uppdraget som talesperson för Moderaterna i arbetsmarknadsfrågor. Beskedet lämnar Bengtzboe på Facebook.

”Jag inser att detta påverkar förtroendet för mig negativt, och jag vill inte att det ska drabba Moderaterna. Därför är det rätt att nu lämna dessa uppdrag. Det viktigaste för mig nu är att rätta till felaktigheterna, och göra allt jag kan för att bygga upp förtroendet hos mina väljare och partivänner igen”, skriver han.

Ulf Kristersson har varit osynlig hittills i Bengtzboes ”Mammagate”. Nu kommenterar han till TT.

– Jag och Erik Bengtzboe är överens om att han nu lämnar uppdraget som vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, och därmed rollen som Moderaternas talesperson för arbetsmarknadsfrågor, säger Ulf Kristersson (M) till TT.

Läs hela Bengtzboes inlägg här:

Det finns ännu inga uppgifter om vem som kommer att efterträda Bengtzboe.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag