Mamman rasar mot konfirmanders nattvard: ”Fruktansvärt att en 14-åring ska få sin alkoholdebut i kyrkan”

Ånge kyrka. Foto: Johny Blästa / Wikimedia Commons
  • Lördag 2 jan 2016 2016-01-02
E-post 447

ÅNGE Några droppar rödvin som sugs upp av en liten bit oblatbröd är tillräckligt för att en orolig mamma ska rasa i lokaltidningen. – Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att de gjorde så, det är ju langning till minderåriga, säger mamman till Sundsvalls Tidning.

Nu möter kyrkan i Ånge allvarlig kritik från en orolig mamma. I samband med konfirmandernas nattvarder får de vin som inte är alkoholfri, något som också kyrkan bekräftar enligt lokaltidningen Sundsvalls Tidning. Mängden vin utgör ett par droppar och är av symbolisk karaktär när konfirmanderna doppar oblatet i vinet.

Men det gör ingen skillnad för den oroliga mamman som nu rasar i lokaltidningen och anklagar kyrkan för allvarliga brott som langning till minderåriga.

– Jag tycker det är fruktansvärt att en 14-åring ska få sin alkoholdebut i kyrkan. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att de gjorde så, det är ju langning till minderåriga, säger hon.

Det märkliga raseriet mot kyrkan motiverar hon vidare med att oblaten, med ett par droppar vin, kan få oanade konsekvenser för en fjortonåring.

– Barnen försöker man uppfostra att inte ens smaka i den åldern. Sedan kan det finnas föräldrar med alkoholproblem, eller barn som äter mediciner som absolut inte får blandas med alkohol.

Sundsvalls Tidning berättar att kyrkan tar kritiken med ro, men att de ändå ska ”ta med sig frågan”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag