Man åtalas för att ha stulit och haft sex med får

Bilder från polisens förundersökning.
  • Fredag 17 maj 2019 2019-05-17
E-post 3952

SKÅNE En polsk medborgare i 40-årsåldern åtalas för att ha stulit ett får och sedan utfört sexuella handlingar med djuret. Efteråt bedömdes fåret må så dåligt att det fick avlivas.

Det var sommaren 2017 när en kvinna upptäckte en man liggandes på ett fält tillsammans med ett får. Hon tillkallade polis och när mannen greps låg han fortfarande ute på åkern utan kalsonger eller strumpor på sig och med oknäppta jeans.

Polisen skrev via Google Translate att han greps misstänkt för tidelag – något som fick honom att gapskratta ”under flera minuter från och till”. Senare blev han enligt polisen allt mindre samarbetsvillig och fick till slut bäras in i arresten.

Mannen erkänner att han stal fåret och hävdar att det var menat som en sorts hämnd mot ägaren, men förnekar att att han har utsatt tackan för djurplågeri. Tester vid Nationellt forensiskt centrum tyder dock starkt på att det DNA som återfanns i tackans slida kommer från den åtalade.

Veterinären bedömde att fåret var i så svår cirkulatorisk chock att det inte skulle repa sig och valde därför att avliva djuret på plats. Enligt målsägande var tackan dräktig.

Åklagaren har inte yrkat på att den åtalade ska utvisas om han döms.

Läs även: Tog emot 13 miljoner kronor i tandvårdsstöd – döms till fängelse för grovt bedrägeri

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag