Man begärs häktad för knivattacken i Helsingborg

Foto: Flickr
  • Måndag 3 jun 2019 2019-06-03
E-post 5

HELSINGBORG En man i 30-årsåldern har begärts häktad för den brutala knivattacken mot en kvinna i 60-årsåldern som skedde i mitten av maj i Helsingborg. Enligt medieuppgifter är mannen psykiskt sjuk och släpptes på fri fot dagen före dådet.

Tisdagen den 14 maj attackerades en kvinna i 60-årsåldern av en knivbeväpnad man i centrala Helsingborg. Kvinnan fick livshotande skador och det fanns till en början misstankar om att attacken kunde kopplas till hennes medlemskap i den judiska församlingen.

Senare har det kommit fram att den misstänkta gärningsmannen, som greps på ett vandrarhem i Köpenhamn, lider av psykisk sjukdom. Kvällsposten har rapporterat att dådet troligen kunde ha drabbat vem som helst och hade inget med religion att göra.

Kvällsposten har talat med den misstänktes föräldrar som säger att han var tvångsintagen på en psykiatrisk klinik i tolv dagar fram till dagen före dådet. Mannen ska ha varit mycket aggressiv och bland annat huggit sönder en dörr med en kniv. Ändå släpptes han alltså på fri fot.

– Jag trodde inte det var sant och vädjade till sjukvården att låta honom stanna på sjukhuset.  Men de ansåg honom färdigvårdad för den här gången, säger hans mamma till Kvällsposten.

Mannen, som kommer från Tunisien och har fått svenskt medborgarskap, har tidigare dömts för ett flertal brott som misshandel och olaga hot.

Nu har åklagare Linda Seger begärt honom häktad misstänkt på sannolika skäl för mordförsök. När Nyheter Idag ringer upp henne vill hon inte uttala sig om vad den misstänkte tros ha haft för motiv och vad han själv har sagt om det hela. Åklagaren uppger att den attackerade kvinnan är ”på bättringsvägen”.

Läs även: Här är polisens nya lista över utsatta områden

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag