Man blev bortrövad i Uppsala – Knivskuren och tvingades spela rysk roulette

Genrebild.
  • Fredag 27 okt 2017 2017-10-27
E-post

UPPSALA En bilförare blev stoppad av en okänd man längs Kungsgatan i Uppsala som uppgav att han behövde skjuts samt att han var jagad. Innan de hann lämna kom två män som släpade bort passageraren och enligt uppgifter ska de ha knivhuggit mannen samt tvingat honom spela rysk roulette.

Det var under torsdagen den 26 oktober som en man på Kungsgatan i Uppsala hoppade in i ett fordon och uppgav till bilföraren att han var jagad. Innan de hann köra ifrån platsen kom två män och drog ut den jagade mannen, det uppger Aftonbladet.

Bilföraren larmade polisen efter händelsen och bilen som den bortförda mannen blev dragen ur har nu tagits i beslag.

Den bortrövade mannen hittades under natten till fredagen efter en omfattande polisinsats. Enligt uppgifter ska mannen ha blivit huggen med kniv av en av gärningsmännen och under tiden natten tvingats spela rysk roulette.

Enligt polisen rubriceras brottet som människorov och ett signalement finns på de misstänkta gärningsmännen. Enligt Presstalesman Daniel Wikdahl är gärningsmännen unga men han vill inte specificera deras ålder.

– Målsägande är identifierad. Han har lämnat en berättelse och ska inte vara allvarligt skadad, säger Annika Collin på åklagarmyndighetens presstjänst, till Aftonbladet.

Enligt Annika Collin har inga fler uppgifter inkommit för tillfället och ärendet är överlämnat till åklagarkammaren i Uppsala. Vanligtvis överlämnas förundersökningen vidare när det finns en skäligen misstänkt men nu sker det automatiskt på grund av brottsrubriceringen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag