Man död efter knivdåd vid utbildningscenter i Alvesta

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 17 Nov 2016 2016-11-17
E-post 147

ALVESTA En 46-årig man dog under torsdagsmorgonen på sjukhus till följd av skador efter en knivattack på ett utbildningscenter i Alvesta under onsdagen. Det bekräftar polismyndigheten på sin hemsida.

Klockan 08.39 på onsdagsförmiddagen larmades polis om en grov misshandel vid ett utbildningscenter för vuxna i Alvesta. En 46-årig man blev attackerad med kniv inomhus och livshotande skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Växjö och opererades akut, men nästan ett dygn senare meddelar sjukhuset att mannens liv inte gick att rädda.

En person gripen

Polisen berättar på sin hemsida att en person, misstänkt för brottet, greps klockan 09.28 på onsdagen. Den misstänkte personen ska vara 18 år gammal. Brottsrubriceringen har ändrats till mord alternativ dråp. Tidningen Aftonbladet har talat med polisen i Växjö och de utreder upprinnelsen till det dödliga knivdåded.

– Det verkar finnas någon form av koppling mellan dem, men det är lite oklart än så länge och jag vill inte gå in på det, säger Marcus Gustavsson, chef för grova brott vid polisen i Växjö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag