Man fick käken sönderslagen – polisen vägrar ge ut signalement

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 14 okt 2019 2019-10-14
E-post 3205

BORÅS På lördagskvällen blev en man i 25-årsåldern grovt misshandlad när han konfronterade ett ungdomsgäng som kastade ägg på hans bil. Polisen väljer att inte lämna ut signalement på förövarna i nuläget.
– Det är ju beklagligt när det är någon som visar vardagsmod och blir utsatt på det här sättet, säger poliskommissarie Anders Cronehag.

Bilisten körde i centrala Borås vid klockan 21.30 när ett ungdomsgäng på 10 till 15 killar började kasta ägg på hans bil. Mannen stannade bilen och frågade ungdomarna vad de höll på med. Då gick de till attack mot honom med sparkar och slag.

Till slut lyckades föraren fly till den närliggande polisstationen.

– Han var så skadad när han kom till polishuset att vi kallade på ambulans direkt. Hans käke var avslagen och även tänder utslagna och han har nu opererats på Sahlgrenska, sade polisen Jan Johansson till SVT Nyheter Väst på söndagsförmiddagen.

Gänget slog även sönder mannens bil.

– Alla rutor var krossade och bilen alldeles bucklig. Den har tagits i beslag och vi ska göra en teknisk undersökning av bilen, sade Johansson.

När Nyheter Idag pratar med Anders Cronehag, poliskommissarie i lokalpolisområde Borås, på måndagen säger han att mannen är kvar på sjukhuset och att man har förhört honom. Polisen har ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

– Från polisens sida högprioriterar vi det här ärendet. Genomför dörrknackning i området för vittnen till händelsen, och utredningsläget ser gott ut. Vi tror att vi ska kunna identifiera de här personerna, säger Cronehag utan att vilja utveckla.

Han uppger att gärningsmännen var i åldrarna 15–20, men i övrigt håller polisen inne med signalement.

– Det är inget som vi går till torgs med nu, säger Cronehag.

Han menar att den här typen av brott lyckligtvis inträffar sällan, men att det icke desto mindre är allvarligt.

– Det är ju beklagligt när det är någon som visar vardagsmod och blir utsatt på det här sättet, säger Cronehag.

Tipsa Nyheter Idag

Har du mer information om den här misshandeln? Mejla till [email protected]

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag