Man född i Tunisien körde lastbilen enligt franska medier – Nu minst 80 döda

Föraren av lastbilen i Nice ska vara född i Tunisien enligt franska medier. Foto: Faksimil Youtube
  • Fredag 15 jul 2016 2016-07-15
E-post

FRANKRIKE Natten mot fredagen rapporterar franska medier att den man som kört lastbilen och dödat minst 80 människor i staden Nice var född i Tunisien. Det är den franska tidningen Nice-Matin som rapporterar de uppgifterna.

Direkt efter det stod klart att ett stort antal människor dödats och ett hundratal skadats i en attack i den franska staden Nice på torsdagskvällen har flera medier befarat att det kan handla om en terrorattack. Gärningsmannen har använt en lastbil och kört över ett stort antal människor längs en strandpromenad i staden som är populär bland turister.

Inledningsvis berättade den franska tidningen Le Figaro att Frankrike är extra utsatt för terrorhot, inte minst då landet verkar operativt mot terrorstaten IS. Även i sociala medier misstänker människor över hela världen att dådet kan kopplas till jihadism, vilket har skapat en debatt om islam och terrorism.

Fransk media: Gärningsmannen född i Tunisien

Klockan 03.17 natten mot fredagen uppdaterar Le Figaro sin livefeed om händelserna i Nice med information som rör gärningsmannen. De hänvisar till den franska lokaltidningen Nice-Matin som berättar att lastbilen framfördes av en 31 årig man med ursprung i Tunisien. Den 31-årige mannen ska ha varit bosatt i Nice.

Lokaltidningen rapporterar även att fordonet var lastat med vapen. Föraren av lastbilen ska enligt franska medier ha blivit ihjälskjuten i samband med dramat. Den vanligaste förekommande farhågan är att dådet i Nice är ett terrordåd likt de händelser som tidigare skakat Frankrike. De har då varit kopplat till jihadism och islamiska staten.

Ännu vid 04-tiden på fredagsmorgonen finns inga bekräftade uppgifter om ett motiv till händelsen. De senaste uppgifterna gör gällande att minst 80 personer mist livet i attacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag