Man gick emellan rånare och kvinna – knivhöggs i ryggen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 jun 2019 2019-06-26
E-post 4226

SUNDBYBERG Under tisdagskvällen blev en man knivhuggen i ryggen när han gick emellan en kvinna och två rånare som försökte ta hennes handväska. Skadeläget är oklart.

Det var vid 22.30-tiden som en man och en kvinna var ute och gick i stadsdelen Hallonbergen. Då kom två okända män fram och försökte ta kvinnans handväska. Mannen i sällskapet försökte förhindra rånet genom att ställa sig mellan kvinnan och rånarna, och fick då en kniv i ryggen.

Mannen fördes till sjukhus och det är oklart hur pass allvarliga skador han fick. Enligt polisens presstalesperson Anna Westberg handlar det dock troligen inte om lindriga skador.

Gärningsmännen beskrivs som 25–30 år gamla. Anna Westberg säger att det inte finns något ”säkert” signalement att lämna ut i övrigt.

Ärendet rubriceras som grovt rån och polisen har i nuläget ingen gripen. Om någon har gjort iakttagelser vid 22.30–23.00-tiden kring Lötsjövägen i Hallonbergen kan den personen höra av sig till polisen på telefonnumret 114 14.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag