Man gripen efter att kvinna sköts i halsen: ”Hon var svensk”

Avspärrningarna utökades på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 1142

STOCKHOLM En kvinna sköts i nack- och halstrakten under måndagskvällen i Enskede i södra Stockholm. Vittnen på plats berättar att hon var svensk, vaken och talbar innan ambulans anlände. Vid 23.30-tiden griper polis en man i närheten av den plats som polis spärrat av.

Klockan 22.05 larmas polis till en adress i Enskede i södra Stockholm. På platsen påträffas en kvinna som enligt uppgifter till Aftonbladet är skottskadad i halsen. Kvinnan förs till sjukhus med oklart skadeläge. När Nyheter Idag anländer till platsen är delar av en väg i Enskede avspärrat av polis och under tiden vi fotograferar utökas avspärrningarna.

Vittnen på plats berättar att den skjutna kvinnan var svensk, vaken och talbar innan ambulans kom till platsen. De berättar att hon var blodig vid halsen. Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman Sven-Erik Ohlsson och han berättar att den skadade kvinnan påträffades utomhus.

– Vi fick ett larm om att en person var skottskadad och anträffats utomhus, Gamla enskede. Personen fördes till sjukhus, skadeläget är oklart, säger han i telefonen.

Exakt hur händelsen gått till förefaller vara oklart. Polisen arbetar med att få en bild av vad som hänt samt på vilken plats som kvinnan är skjuten.

– Det inleddes en förundersökning avseende försök till mord och vi arbetar med att hitta brottsplatsen. Det är inte säkert att den plats där personen påträffats är brottsplatsen.

– Vi har hört ett antal personer som lämnat uppgifter kring den här händelsen och som gjort iakttagelser. Vi har utredningspersonal som kallats in.

Man gripen av polis

Klockan 23.30 uppdaterar polisen sin hemsida och meddelar att en man grips av polis. Enligt polisen grips mannen i närheten av den plats där den skjutne kvinnan påträffas. När Nyheter Idag passerar ett bostadsområde några hundra meter från den plats polisen spärrat av står en polisbil bredvid vägen.

Inuti polisbilen sitter en man och en polis lutar sig in genom en öppen dörr och talar med mannen. Ytterligare en polis står intill polisbilen.

FAKTA: Därför lämnar vi inga detaljer om den gripne

På platsen såg Nyheter Idag med all sannolikhet den man som polisen grep. Klockslaget polisen lämnar på sin hemsida stämmer överens med tiden för våra observationer.

Vi publicerar inga uppgifter om hur mannen såg ut, ålder eller annat som kännetecknar mannen. Detta kan försvåra polisens utredningsarbete.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag