Man gripen efter våldtäktsförsök i Fittja: ”Krävde att få sex”

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 dec 2020 2020-12-19
E-post 510

BOTKYRKA Under natten till lördagen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i området Fittja i Botkyrka. Gärningsmannen slog kvinnan och försökte slita av hennes kläder, men hon kom undan. Senare greps en man som nu är misstänkt för brottet.

Det var klockan två på natten som kvinnan larmade polisen till det särskilt utsatta området Fittja söder om Stockholm.

– Hon meddelade då att hon tidigare under natten hade blivit neddragen till marken utomhus av en man. Hon hade även då blivit slagen med minst ett knytnävsslag och blivit upptryckt mot en vägg, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

– Under händelsen har mannen även försökt slita av henne vissa klädesplagg och uttalat att han krävde att få sex med målsägaren. Hon klarade att slita sig loss och lämnade platsen och ringde därefter till polisen.

I polisens efterföljande insats kunde man både säkra brottsplatsen och gripa en man som stämde överens med signalementet. Mannen är nu frihetsberövad och misstänkt för våldtäktsförsök.

Kvinnan fick inga allvarliga fysiska skador vid överfallet.

Läs även: Granskning: IS-terrorister krigade med bidrag från Sverige

Läs även: Danmark satsar bistånd på att stoppa illegala migranter

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem och hjälp oss att fortsätta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag