Man häktad för våldtäkt på akuten i Örebro

Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 11 okt 2017 2017-10-11
E-post 968

ÖREBRO En person ska ha blivit våldtagen inne på akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro natten mellan lördagen och söndagen 7-8 oktober.
– Det är två personer som besökt akuten och i samband med att man väntat på undersökning har överfallet inträffat, säger Mats Nyhlén som är kommunikationschef på polisen i Bergslagen.

En man misstänks ha begått en våldtäkt inne på akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ. Under gårdagen 10 oktober, häktades han. Det rapporterar SVT Örebro.

Enligt häktningsframställan ägde våldtäkten rum i helgen, natten mellan lördagen och söndagen.

– Det är två personer som besökt akuten och i samband med att man väntat på undersökning har överfallet inträffat, säger Mats Nyhlén som är kommunikationschef på polisen i Bergslagen, till SVT Örebro. 

Nylén uppger för SVT Örebro att den misstänkta våldtäktsmannen och våldtäktsoffret känner varandra sedan tidigare. Mannen uppges vara i 50-års åldern.

Mer än så säger sig Nylén inte vara intresserad av att berätta för SVT.

Akutkliniken i Örebro ser  mycket allvarligt på händelsen. Händelsen är polisanmäld och en avvikelseanmälan har upprättats av personalen vid akutkliniken på USÖ.

Nyheter Idag har sökt Mats Nylén vid Örebropolisen för en kommentar, men vi har inte kunnat nå honom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag