Man häktad för våldtäkt på nattåg

Foto: SJ/Stefan Nilsson
  • Onsdag 14 okt 2015 2015-10-14
E-post 824

HUDIKSVALL En 28-årig man häktades igår på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt ombord på ett nattåg i Norrland. Chefsåklagare Marina Aronsson är förtegen om utredningen. – Jag har inga kommentarer, säger hon till Nyheter Idag.

Enligt uppgifter från domstolen inträffade våldtäkten natten till lördagen ombord på nattåg 91 som går mellan Luleå och Göteborg. När tåget strax före klockan tre på natten färdades mellan Sundsvall och Hudiksvall förgrep sig den 28-årige mannen på någon av sina medtrafikanter.

Mannen greps kvart över tre på natten, fördes till polishuset i Sundsvall och anhölls under morgonen misstänkt för våldtäkt.

Chefsåklagare Marina Amonsson säger till Nyheter Idag att 28-åringen nekar till brott.

– Han nekar, säger hon.

Hon vill däremot inte svara på om den misstänkte mannen och den han förgrep sig på kände varandra sedan tidigare.

– Jag har inga ytterligare kommentarer, svarar hon.

Av Amonssons häktningsframställan framgår att hon bedömer att det finns risk att 28-åringen försöker fly om han försätts på fri fot och att det dessutom finns risk att han gör sig skyldig till fler brott. Under gårdagens förhandling tog hon tillbaka det senare påståendet och uppgav att hon inte längre tror att 28-åringen är brottsbenägen.

Den misstänkte 28-åringen är irakisk medborgare. Enligt Migrationsverket har han inte ansökt om uppehållstillstånd i Sverige.

Åklagaren har nu fram till 27 oktober på sig för att väcka åtal mot den 28-årige mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag