Man i 60-årsåldern skjuten utanför ett gym i Västerås

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 5 okt 2017 2017-10-05
E-post 202

VÄSTERÅS En stor polisinsats pågår på torsdagskvällen efter att en man i 60 årsåldern skjutits med flera skott utanför ett gym i Västerås. Polisen söker efter flera misstänkta gärningsmän, meddelar myndigheten på sin hemsida.

Klockan 19.11 på torsdagskvällen larmas polis till Bjurhovda i Västerås. Där har en man i 60 årsåldern blivit skjuten med flera skott när han vistades utomhus i närheten av ett gym. Flera misstänkta gärningsmän lämnar platsen och ett stort polispådrag inleds där bland annat hundförare ingår. Nyheter Idag har talat med Jonas Partheen vid polisen i Västerås.

– Det är flera skott som har träffat, bekräftar Partheen.

Vilken typ av vapen som använts har däremot Partheen inga uppgifter om, men han är säker på att det handlar om ett skjutvapen. Platsen där skjutningen ägt rum är avspärrad för teknisk undersökning och polisen arbetar med att samla in vittnesmål.

– Vi har börjat prata med vittnen, vi har hunnit prata med en del. Vi håller också på med dörrknackning i området. Så vi samlar in uppgifter. I en del fall får vi in signalement och i andra fall får vi in andra uppgifter, men mer detaljer än så går vi inte in på i nuläget.

Skadeläget för den skjutne 60-åringen bedöms som stabilt.  Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt försök till dråp.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag