Man i Kungsbacka försökte stoppa bilbrand – knivhöggs

Genrebild. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 maj 2021 2021-05-10
E-post 4719

KUNGSBACKA En man i Kungsbacka blev på natten till måndagen knivhuggen efter att ha konfronterat två män som tänt eld på hans bil, rapporterar Göteborgs-Posten. En man är gripen i ärendet.

Under natten till måndagen vaknade en familj i Kungsbacka av att larmet till deras bostad gick. När de tittade ut genom fönstret fick de syn på två män som tände eld på familjebilen.

Mannen i familjen gick då ut för att konfrontera männen.

– När mannen går ut för att avstyra blir han knivhuggen i buken. Han är avförd till sjukhus, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Enligt tidningen ska mannen ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus. Det är däremot oklart hur allvarligt skadad han blev från knivhugget.

Utöver polisen ska även räddningstjänsten ha larmats till platsen men branden hade redan hunnit släckas när de anlände. Branden hade då hindrats från att sprida sig från bilen till huset.

Händelsen rubriceras som mordbrand och försök till mord. En person är gripen i ärendet medan den andre lyckades fly från platsen.

– Det finns uppgifter som gör att vi har förhoppningar om att hitta den här personen, säger Jens Christensen till Göteborgs-Posten.

Nyheter Idag har sökt polisen för kommentar.

Läs även: Kvinna i 60-årsåldern skadad efter våldsamt rån

Läs även: Åtalet: Gangsterrappare försökte mörda pappa över sonens narkotikaskuld

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag