Man ihjälskjuten framför ögonen på ett barn – Ytterligare en träffad av fyra skott

Polisens tekniker arbetade på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 jun 2016 2016-06-27
E-post

STOCKHOLM Klockan 18.27 på måndagskvällen kom larmet till polisen om en skottlossning i den norra Stockholmsförorten Tensta. Enligt uppgifter till polisen var två personer skadade och senare kunde en av dem konstateras död. Enligt polisen finns uppgifter om att gärningsmannen lämnat platsen på en moped eller motorcykel.

Strax innan klockan halv sju på måndagskvällen stod en man på en gångbro och sköt mot två personer intill en fastighet i centrala Tensta. När Nyheter Idag anländer till platsen är ett stort område avspärrat av polis och tekniker i vita rockar har satt upp ett tält intill en parkering strax under en gångbro.

Skjuten med fyra skott – svävar mellan liv och död

När Nyheter Idag vid 22-tiden talar med Mikael Pettersson, befäl vid polisens Regionledningscentral, berättar han att polisen fortfarande är vid platsen och arbetar.

– Nu är teknikerna på plats och undersöker brottsplatsen och offret. Det pågår fortfarande dörrknackning och man håller förhör med vittnen och så vidare.

De båda männen som blev skjutna, men även den misstänkta gärningsmannen, ska enligt uppgifter till Nyheter Idag vara av somaliskt ursprung. Både den skottskadade och den avlidna personen som skjutits ska enligt källor vara välkända av polisen. Den person som ännu är i livet ska vara träffad av fyra skott.

– Hur det är exakt i denna minut vet jag inte, men han är på sjukhus. Det var allvarliga skottskador, det var det ju, säger Pettersson.

Sköts framför ögonen på barn

Tidningen Aftonbladet rapporterar att den person som dog blev skjuten i huvudet. Enligt källor till samma tidning ska ett barn ha bevittnat skottlossningen på nära håll. Pettersson förklarar över telefon att ett stort antal människor ska befunnit sig på platsen när skottlossningen ägde rum.

– Det var väldigt mycket folk på plats, så det är klart att det finns mycket vittnen. Sen är frågan om deras vilja att meddela oss om vad de har sett, det kan jag inte säga något om, men det var många på plats iallafall.

Klockan 21.25 uppdaterar polisen sin hemsida med information om att ett område vid en bensinstation har spärrats av. Pettersson bekräftar att avspärrningen är relaterad till skjutningen i Tensta.

– Det är en bensinstation i Lundaområdet för där ska teknikerna göra någon undersökning. Jag vet inte exakt vad som fångat vårt intresse, men något är det som hör ihop med den här skottlossningen.

Uppgifter till Nyheter Idag gör gällande att det handlar om ett handeldvapen som använts. Ingen person har ännu rapporterats gripen för händelsen som rubriceras som mord och mordförsök.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag