Man ihjälskjuten i Nacka – vittnen hörde automateld

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post 436

STOCKHOLM En man i 35-årsåldern sköts under måndagskvällen ihjäl i närheten av ett köpcentrum i Nacka öster om Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Larmet om skottlossning i närheten av Sickla köpkvarter kommer in till polisen klockan 21:09. Enligt vittnesuppgifter i sociala medier hördes ett flertal skott som lät som att de kom från ett automatvapen.

– När vi kommer till platsen hittar vi en person utomhus liggandes på marken, berättar Stockholmspolisens presstalesman Carina Skagerlind för Nyheter Idag.

– Det är inte precis i köpcentrumet, utan i Sicklaområdet en bit ifrån, förtydligar hon.

Personen, en man i 35-årsåldern, är skottskadad och förs till sjukhus för vård. Klockan 23:15 meddelas att mannen avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Ett flertal personer blir vittnen till mordet.

– Det finns ett flertal personer som har sett det här och det har också varit rätt många på plats efteråt, berättar Skagerlind.

Polisen knackar under kvällen dörr i området och har påbörjat en teknisk undersökning med spårsäkring i området. Ingen har ännu gripits och polisen är förtegen med om det är en eller flera gärningsmän som jagas för dådet.

– Det är en av de saker vi inte vill gå ut med i nuläget. Där vill vi höra vittnesuppgifter innan vi säger den bild vi har, förklarar Skagerlind.

Igår kväll sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Norsborg söder om Stockholm. Det är oklart om kvällens mord i Sickla har kopplingar till det mordet.

– Det är alldeles för tidigt för mig att prata motiv. Standardsvaret som gäller även här är att vi hanterar det här enskilt, men självklart måste vi titta på kopplingar till tidigare brott också, säger Skagerlind.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag