Man ihjälskjuten i Rinkeby

Polis i Rinkeby. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Måndag 8 jan 2018 2018-01-08
E-post 551

STOCKHOLM På måndagskvällen sköts en man i huvudet inne på en restaurang i den norra Stockholmsförorten Rinkeby. Senare under kvällen meddelar polisen på sin hemsida att mannen dog av sina skador. En omfattande polisinsats pågår under måndagskvällen i området där skjutningen inträffat.

Polisen larmades klockan 18.33 om en misstänkt skottlossning i centrala Rinkeby i norra Stockholm. Vid tunnelbanestationen, i närheten av en pizzeria, påträffas en skottskadad man som förs till sjukhus. Mannen ska, enligt källor till Aftonbladet, vara kraftigt kriminellt belastad och i 25-årsåldern. Kort efter att mannen anländer till sjukhus avlider han.

– Anhöriga är inte underrättade, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Efter att mannen avlidit efter skjutningen har brottsrubriceringen ändrats till mord. Ett större polispådrag arbetar under måndagkvällen på plats i Rinkeby för att säkra spår.

– Det handlar om att göra en sammanställning av de uppgifter som kommit in, det handlar om tekniska undersökningar, prata med folk som kan ha uppgifter att lämna.

Det finns övervakningskameror i området som polisen satt upp?

– Det är också sådant man kommer titta på i utredningen, säger Hägg.

Flera personer har hämtats av polisen för förhör. Samtidigt har flera poliser närvarat vid Karolinska sjukhuset, dit den skottskadade mannen förts, efter att en grupp människor samlats vid sjukhusets akutmottagning. Aftonbladet erfar att skottlossningen har kopplingar till tidigare gängskjutningar i området.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag