Man ihjälskjuten med flera skott i Frölunda inatt

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Fredag 16 jun 2017 2017-06-16
E-post 187

GÖTEBORG En man sköts natten till fredagen ihjäl i stadsdelen Frölunda i Göteborg. Enligt vittnen använda förövarna automatvapen vid dådet och kulor från vapnet flög åt alla håll i bostadsområdet.

Polisen fick larm om skottlossning på Beryllgatan vid ettiden på natten. Två maskerade män med vapen avlossade ett flertal skott och avvek därefter på moped. En man i 25-årsåldern påträffades död på platsen.

– Offret är skjutet med flera skott, det råder det ingen som helst tvekan om, säger Christer Fuxborg på polisen i Västra Götaland till Nyheter Idag.

Det är oklart exakt hur många skott som avlossades, men enligt Fuxborg kan det röra sig om tiotals. Enligt vittnen använde gärningsmännen automatvapen. Skotten träffade inte bara den ihjälskjutne mannen utan tog även i balkonger och fasader på bostadshusen runtomkring.

– Det tyder på en viss hänsynslöshet och att man inte förstår orsak och verkan. Skjuter man så sätter man andra människor i fara och det tyder på en viss hänsynslöshet, säger Fuxborg.

Nattens mord är ett led i ett pågående gängkrig mellan olika grupperingar med företrädesvis invandrar­bakgrund som plågat Göteborg under flera års tid.

– Det här är i den pågående konflikten eller gängkriminaliteten i den stadsdelen, förklarar Christer Fuxborg.

GP skriver att mordet är en hämnd för ett mord i Ruddalen i söndags, men det är en uppgift som Fuxborg är tveksam till.

– Att det skulle vara en hämnd för det ena eller andra vågar jag inte svara på alls, säger han.

Ingen har ännu gripits för nattens mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag