Man knivhuggen i norra Stockholm – Person född -73 gripen för grov misshandel

Tunnelbanestation i Akalla. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 aug 2016 2016-08-22
E-post 140

STOCKHOLM Klockan 19.27 fick polisen larm om att en man knivhuggits i ena eller bägge benen på Sibeliusgången i Akalla. Mannen har förts till sjukhus och uppges vara vaken och talbar. En person, troligen född 1973, är gripen av polis. – Vi söker vittnen, framför allt de andra som bor i samma port, säger vakthavande befäl Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

En man vårdas just nu på sjukhus efter att ha blivit knivhuggen i ena eller bägge benen. Larmet kom klockan 19.27 och när polis anländer till platsen kunde en misstänkt gärningsman gripas. Händelsen har inträffat i en lägenhet, eller i anslutning till en lägenheten i själva trappuppgången. Det berättar vakthavande befäl Fredrik Andersson för Nyheter Idag.

– Vi har spärrat av en lägenhet och delar av trapphuset. Det är lite oklart om brottsplatsen är i trapphuset eller i lägenheten, eller i en hiss.

– Tekniker är på väg och vi har gripit en person som är misstänkt för det här.

Uppgifter: Gärningsman född 1973 och brottsoffer född 1977

Andersson berättar att ännu är inte identiteten på varken den skadade eller gärningsmannen fastställd. Men preliminära uppgifter gör gällande att gärningsmannen är född 1973 och brottsoffret är något yngre, född 1977. Polisen har i nuläget inga uppgifter om upprinnelsen till händelsen som rubriceras som grov misshandel.

– Gärningsmannen som är gripen är troligtvis inte identifierad men han är född 1973, vi har en trolig identitet. Sen kanske man identifierar honom med tatueringar eller foto av något slag.

Just nu arbetar polisen på plats för att utreda brottet och de söker efter människor som kan ha sett eller hört något om händelsen.

– Vi söker vittnen och det är väl framför allt de andra som bor i porten då. Vi har hållt en del förhör. Men jag vet inte ännu vad de har sett, säger Andersson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag