Man knivrånad på Kungsholmen – Företagsbilen stals och blev uppeldad i Fittja

Vid den röda markeringen ska rånet ägt rum. Foto: Faksimil Google Maps
  • Torsdag 12 mar 2015 2015-03-12
E-post 36

STOCKHOLM Under torsdagskvällen blev en man knivrånad på Kungsholmen i centrala Stockholm samt fick företagsbilen stulen. Bilen återfanns senare när den stod i brand i förorten Fittja i södra Stockholm. – En förundersökning är inledd, säger Johan Renberg, stationsbefäl hos Polisen Norrmalm.

Stockholmspolisen meddelar på sin hemsida att en man har blivit knivrånad av två personer vid halv åtta tiden på torsdagskvällen. Rånet ägde rum på en adress på Kungsholmen i samband med att företagaren skulle kliva in i en hiss. Mannen fick en kniv mot halsen varpå blodvite ska ha uppstått. Han ska tidigare under dagen besökt en bank och polisen bekräftar att han blivit av med kontanter. Men mängden kontanter är polisen förtegen om.

– Sånt pratar vi aldrig om, oavsett om det är ett bankrån eller en fickstöld, vad det är för tillgripet värde, säger Johan Renberg, stationsbefäl hos polisen Norrmalm.

Stal företagsbilen som senare återfanns uppeldad i Fittja

Rånet slutade inte med att kontanter tillgreps utan gärningsmännen ska även ha stulit en företagsbil från målsäganden. Den återfanns en halvtimme senare i Fittja backe i södra Stockholm. Då stod bilen i brand, meddelar polisen på sin hemsida.

– Det finns signalement och det finns förutsättningar för att jobba på ärendet, så mycket kan jag säga. En förundersökning är inledd.

Mannen som blev rånad ska även ha fått en bula i pannan meddelar polisen och han ska ha förts till sjukhus. I övrigt är polisen mycket förtegen om detaljer om händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag