Man med skägg misstänkts ha kastat väska in i tunnelbanevagn innan explosionen

Stillbild ur övervakningsvideo. Foto: Ren TV
  • Måndag 3 apr 2017 2017-04-03
E-post 309

RYSSLAND En man med skägg och hatt uppges ha fångats på övervakningsfilm när han kastat in en väska i en tunnelbanevagn i S:t Petersburg på måndagen. Senare har en kraftig explosion inträffat där minst ett tiotal personer avlidit och ett fyrtiotal rapporteras vara skadade.

En stillbild ur en övervakningsvideo publiceras av den ryska TV-kanalen REN TV som visar en man som uppges ha kastat in en väska i en tunnelbanevagn precis innan explosionen inträffade. Mannen rapporteras ha lämnat platsen efter att han kastat in väskan. Bilden visar att mannen bär skägg och har någon form av huvudbonad på huvudet.

Den ryska tidningen Lenta uppger att uppemot 42 personer ska vara skadade och minst ett tiotal ska vara avlidna efter händelsen som utreds som ett terrordåd.

Tunnelbanesystemet har stängts ner i S:t Petersburg och taxichaufförer, samt bussar, erbjuder gratis transport för människor som inte längre kan använda tunnelbanan. Ryska statliga RT rapporterar att skolor i staden har infört undantagstillstånd och förstärkt säkerheten.

Ytterligare en misstänkt bomb har påträffats i S:t Petersburg. Den bomben uppges ha varit placerad inuti en väska och ska ha blivit desarmerad innan den kunnat explodera. Den bomben påträffades vid tunnelbanestationen Ploshchad Vosstaniya.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag