Man med utvisningsbeslut jagade Migrationsverkets personal

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Tisdag 27 feb 2018 2018-02-27
E-post 474

KNIVSTA Klockan 20.22 på måndagskvällen larmades polisen om en man som löpte amok på Migrationsverkets förläggning i Knivsta.

Mannen betedde sig aggressivt och personalen försökte avvisa honom från boendet där han inte har rätt att vistas. Men mannen vägrade att lämna boendet och jagade personalen som till sist låste in sig för att komma undan honom.

Polisen kom till platsen och skjutsade mannen till Uppsala där han tog en buss till sin bostad i en annan kommun. Brottet rubriceras som olaga hot.

Enligt uppgifter till UNT var mannen missnöjd med att ha fått utvisningsbeslut, och det var därför han var så aggressiv. Men det är inget som polisens presstalesperson kan bekräfta för Nyheter Idag.

– Det är inget som framkommer just kring det i ärendet vad jag kan se. Vi åkte dit utifrån att vi blir ditlarmade då man upplever att man har en person i lokalerna som man inte kan hantera, helt enkelt, säger Linda Wideberg vid polisens ledningscentral.

Läs även: PLUS! Utlänning åtalas för att ha sparkat polishund i huvudet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag