Mord vid Medborgarplatsen i Stockholm – Polisen har svårt att göra sig förstådd

  • Onsdag 6 jan 2016 2016-01-06
E-post 1312

STOCKHOLM En 31-årig man mördades natten till idag utanför McDonald’s nära Medborgarplatsen i Stockholm. Men den man som gripits för mordet har svårt att förstå vad han misstänks för. – Man måste förstå vad man blir delgiven för någonting, säger polisens presstalesman till Nyheter Idag.

Polisen fick larm om bråk utanför McDonald’s på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm vid kvart i fyra-tiden natten till idag. På platsen anträffades en 31-årig man med stickskador, han fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled av sina skador.

Vid halv fem-tiden på natten greps en man född 1987 misstänkt för mord. Men den gripne mannen hade tjugo i elva på förmiddagen idag ännu inte anhållits för brott eftersom polisen inte kunnat hålla förhör med honom.

– Personen är inte hörd utan vederbörande kommer höras vid lunchtid, berättar polisens presstalesman Eva Nilsson för Nyheter Idag.

Vad är anledningen till att personen inte är förhörd än?

– Man måste förstå vad man blir delgiven för någonting.

Och vad är problemet, är det fylla eller någon annan anledning?

– Det vill jag inte gå in på, det får du spekulera i själv.

Några fler frågor än så vill Nilsson inte svara på. Hon säger att utredningsledaren, som hon nyligen pratat med, inte vill att fler uppgifter om fallet kommer ut i media.

Polisen spärrade under morgonen av två platser på Södermalm för utredning. Dels mordplatsen utanför McDonald’s, dels den plats där den misstänkte mördaren greps. Polisen har dessutom säkrat föremål som använts vid mordet och dessa har tagits i beslag.

Den mördade 31-åringens anhöriga hade under morgonen idag ännu inte underrättats om mordet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag