Man på Migrationsverkets förvar fritagen av maskerade personer

Foto: Björn Bjarnesjö
  • Måndag 19 jun 2023 2023-06-19
E-post 0

Under ett sjukhusbesök i Katrineholm fritogs en man i Migrationsverkets förvar i Flen av ett flertal maskerade personer. Fritagningen ägde rum på söndagskvällen och den fritagne samt gärningspersonerna är fortfarande på fri fot. En person har emellertid gripits.
– Just nu misstänker vi att den här personen är inblandad, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson till Nyheter Idag.

Det var vid 22.18 på söndagen som polisen larmades av Migrationsverkets personal om fritagningen vid ett sjukhus i Katrineholm, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen togs dit under ledsagning och fritogs sedan av maskerade personer. Huruvida personerna var beväpnade eller inte kan polisen inte svara på.

– Det är ingen person som har skadats i ärendet, och jag har inga uppgifter om att tillhyggen har använts, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson till Nyheter Idag.

Exakt hur många maskerade personer som ska ha varit inblandade är man heller inte säker på.

– Vi vet att det var flera, säger Gustafsson.

Det står att den fritagne personen har tagits till sjukhuset under ledsagning. Finns det någon misstanke om att han ljugit om anledningen till det här sjukhusbesöket?

– Det har jag svårt att uttala mig om. Vi ser det som att den här personen behövde ett sjukhusbesök och fick det uppenbarligen beviljat och personal från förvaret följde med för att övervaka det här besöket. I samband med detta skedde den här fritagningen.

– Jag kan inte spekulera i om det fanns något sådant uppsåt, det är i varje fall ingenting som jag har någon kunskap om, tillägger polisens presstalesperson.

De maskerade personerna samt den fritagne mannen är fortfarande på fri fot. En person har emellertid gripits misstänkt för inblandning i fritagningen.

– Just nu misstänker vi att den här personen är inblandad i det som vi betraktar som främjande av flykt, säger Johnny Gustafsson.

Läs även: HVB-hemmen larmar: Vi får inte hindra rymningar

Läs även: Andersson (SD) om rymningar: ”Tror de flesta svenskar tror att det är kriminellt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag