Man rörde sig i Rinkeby centrum med en stor kniv – sköts av polisen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 16 feb 2018 2018-02-16
E-post 407

STOCKHOLM På torsdagskvällen klockan 23.42 larmades polisen till stadsdelen Rinkebys centrum där en man gick omkring med ett knivliknande vapen. När mannen inte följde polisens uppmaning att lägga ner vapnet sköts han i benet.

Sent på torsdagskvällen ringde vittnen in till polisen om att en man bar omkring ett stort knivliknande vapen helt öppet på torget i Rinkeby centrum. Polisen tog sig dit och försökte oskadliggöra mannen som är i 30-årsåldern, enligt polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson.

– Vi kommer dit och kommenderar ner honom. Han går mot polisen och man skjuter varningsskott. Han fortsätter att gå mot polisen och då skjuter man verkanseld – två skott varav ett träffar i ena benet, säger Sven-Erik Olsson till Nyheter Idag.

Läs även: Chef för Riksenheten mot organiserad brottslighet: Rinkeby liknar en krigszon

Därefter kan mannen gripas och föras till sjukhus. På fredagsmorgonen var han kvar på sjukhuset men skadorna han har är inte allvarliga, säger Sven-Erik Olsson. Mannen är nu misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Teknisk undersökning på plats gjordes under natten.

Nu inleds två utredningar – dels mot den misstänkte knivmannen och dels mot polisen som avfyrade verkanseld i nödvärn, vilket alltid görs när polisen använder vapen och någon skadas.

Läs även: Stockholms finansborgarråd: Rinkeby är ”en av våra fina stadsdelar i Stockholm” – jämförs med Bagdad Bob

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag