Man skjuten i benet: Stockholmpolisen jagar gärningsman

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 189

STOCKHOLM En man i 25-30 årsåldern har blivit skjuten i höften under måndagsförmiddagen och har förts till sjukhus. När Nyheter Idag talar med polisen är det oklart var skjutningen ägt rum. En gärningsman i 25-30 årsåldern söks av polis.

Klockan 10.53 larmas polis till Bergshamra i norra Stockholm där en skjuten man påträffas. Polisen skriver på sin hemsida att den skjutne mannen har jagats av en annan person. Förövaren har sedan avvikit till fots över Bergshamraleden i riktning mot centrum. Till en början talade uppgifter för att ett luftvapen använts, men att döma av skadorna misstänker polisen att det är ett kraftigare vapen.

– Initialt trodde man att det rörde sig om ett luftvapen. Sen när ambulanspersonal tittat på skadorna verkar det som att det är något kraftigare. Han är skottskadad i ena benet, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Den skadade uppskattas vara i 25-30 årsåldern. Även gärningsmannen uppges vara i samma ålder. Den skjutne mannen, som hämtades av ambulans, var vaken och talbar. Polisen har satt in hundpatrull på platsen och letar efter spår.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag