Man skjuten i Malmö – Livshotande skadad

Genrebild, Möllevångstorget. Foto: Adrian
  • Söndag 12 feb 2017 2017-02-12
E-post 255

MALMÖ En man vårdas på sjukhus med livshotande skador efter ännu en skottlossning i Malmö. Denna gång inträffade skjutningen på Möllevångstorget i de centrala delarna av staden. – Det var avspärrat, större delen av torget var avspärrat. De håller till i hörnet mot Claesgatan och Ystadsgatan, säger Nyheter Idags utsände fotograf på platsen.

Klockan 18.42 får polisen larm om en skottlossning vid Möllevångstorget i centrala Malmö. En man med skottskador har förts till sjukhus med livshotande skador. Polisen rapporterar på sin hemsida att mannen tagit sig till sjukhus på okänt sätt, inte med ambulans. Nyheter Idag har talat med Anna Göransson, polisens presstalesperson i region syd.

– Vi är på platsen och arbetar och har varit där nu en stund och samlar in så mycket information som vi kan och självklart håller vi förhör med eventuella vittnen, säger hon.

Vid 20-tiden på söndagskvällen har Göransson ännu inga uppgifter om vilken typ av skjutvapen som använts. Uppgifter till Aftonbladet gör gällande att flera mörkt klädda misstänkta gärningsmän har lämnat platsen och att den skjutne mannen har träffats av flera skott.

Polis närvarar utanför akutmottagningen på sjukhuset i Malmö och där har det även satts upp avspärrningar.

UPPDATERING 22.00 Tidningen Aftonbladet rapporterar att mannen, som var i 20-års åldern, avled till följd av skottskadorna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag