Man skjuten i södra Stockholm

Bilen såg ut att ha skottskador i en sidoruta. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 jan 2017 2017-01-28
E-post 203

STOCKHOLM En man med skottskador har uppsökt sjukhus kort efter att ett larm om skottlossning vid en skola i Vårby i södra Stockholm kom in till polisen. Polis har spärrat av platsen i Vårby och innanför avspärrningarna står en bil på tomgång med vad som kan vara skottskador genom en sidoruta. – Vi har en skadad bil som vi tror kan ha med skottlossningen att göra, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Klockan 20.52 på lördagskvällen får polis larm om en skottlossning vid en skola i Vårby i södra Stockholm. En stund senare kommer det in en man till akutmottagningen på ett sjukhus med skottskador. Polisen kan inte utesluta att larmet om skottlossning i Vårby är kopplat till den skottskadade mannen.

Nyheter Idag har talat med Towe Hägg vid Stockholmspolisens regionledningscentral som bekräftar att bilen kan vara kopplad till händelsen.

– Vi har en skadad bil där som vi tror kan ha med skottlossningen att göra. Den kommer teknikerna att titta på, säger Hägg.

När Nyheter Idag anländer till platsen vid skolan i Vårby har polis spärrat av ett stort område. En röd bil, med motorn fortfarande igång, befinner sig innanför avspärrningarna. En sidoruta är krossad, något som skulle kunna vara skador efter en skottlossning.

Hägg har inga uppgifter om skadeläget för mannen med skottskador. Han vårdas under lördagskvällen och först senare kan det bli aktuellt med att polisen talar med honom.

– Vi är kvar på sjukhuset, men det är vård först.

Det kan finns vittnesuppgifter från skottlossningen. Dels har polisen fått in flera samtal, men även på plats finns ett antal poliser där även några arbetar med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har fått samtal och vi har varit och rört oss i området och försökt få in information.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag